We help the world growing since 2012

Hotspot: Kaayaan di Rusia sareng Ukraina kondusif pikeun ékspor éléktroda grafit Cina

Jeung tegangan salajengna antara Rusia jeung Ukraina, sangsi ditumpukeun dina Rusia ku Éropa jeung Amérika Serikat jeung nagara séjén geus inténsif, sarta sababaraha pausahaan industri badag Rusia (kayaning Severstal Steel) ogé ngumumkeun yén maranéhna bakal eureun supplying ka EU.Dipangaruhan ku ieu, harga komoditi global umumna risen anyar, utamana pikeun sababaraha produk raket patalina jeung Rusia (kayaning aluminium, coils hot-rolled, batubara, jsb).

1. Impor jeung ékspor éléktroda grafit di Rusia

Rusia mangrupikeun importir bersih éléktroda grafit.Volume impor taunan éléktroda grafit kira-kira 40.000 ton, nu leuwih ti satengah sumberdaya asalna ti Cina, sarta sésana asalna ti India, Perancis jeung Spanyol.Tapi dina waktos anu sami, Rusia ogé ngagaduhan ampir 20,000 ton éléktroda grafit pikeun ékspor unggal taun, utamina ka Amérika Serikat, Uni Éropa, Bélarus, Kazakhstan sareng nagara-nagara sanés.Kusabab sabagéan ageung tungku busur listrik di nagara-nagara anu disebatkeun di luhur langkung ti 150 ton, éléktroda grafit anu diékspor ku Rusia ogé utamina éléktroda kakuatan ultra-tinggi skala ageung.

Dina hal produksi, produsén éléktroda domestik utama di Rusia nyaéta Grup Energoprom, anu ngagaduhan pabrik éléktroda grafit di Novocherkassk, Novosibirsk, sareng Chelyabinsk.Kapasitas produksi taunan éléktroda grafit sakitar 60.000 ton, sareng kaluaran saleresna 30.000-40.000 ton per taun.Salaku tambahan, perusahaan minyak kaopat panggedéna di Rusia ogé ngarencanakeun ngawangun proyék coke jarum sareng éléktroda grafit énggal.

Tina sudut pandang paménta, ayeuna, langkung ti satengah tina éléktroda ultra-kakuatan luhur di Rusia diimpor, kakuatan biasa utamina suplai domestik, sareng kakuatan tinggi dasarna satengahna.

2. Nyetir ékspor éléktroda grafit di Cina

Hal ieu dipikaharti yén sanggeus perang antara Rusia jeung Ukraina, alatan dampak ganda tina kanaékan biaya produksi jeung interupsi tina ékspor Rusia, kutipan éléktroda ultra-tinggi-kakuatan badag skala di sababaraha pasar Éropa geus ngahontal ngeunaan 5.500. dollar AS / ton.Ningali di pasar global, iwal ékspansi leutik kapasitas produksi pabrik grafit éléktroda India dina taun panganyarna, kapasitas produksi dasarna rélatif stabil, jadi éta kasempetan alus pikeun pabrik éléktroda grafit Cina.Di hiji sisi, éta tiasa ningkatkeun ékspor ka nagara-nagara Uni Éropa, sareng éléktroda kakuatan ultra-tinggi skala ageung tiasa ngeusian pangsa pasar Rusia asli ampir 15,000-20,000 ton.Saingan utama meureun Amérika Serikat sareng Jepang;Dina pangurangan ékspor nagara Uni Éropa ka Rusia, pesaing utama tiasa India.

Gemblengna, diperkirakeun konflik geopolitik ieu tiasa ningkatkeun ékspor éléktroda grafit nagara urang ku 15.000-20.000 ton per taun.


waktos pos: Mar-08-2022