We help the world growing since 2012

harga éléktroda grafit terus naek.

Boh sisi suplai sareng sisi biaya positip, sareng harga pasar éléktroda grafit terus naék.

Kiwari, harga éléktroda grafit di Cina parantos naék.Nepi ka 8 Nopémber 2021, harga rata-rata éléktroda grafit arus utama di Cina nyaéta 21,821 yuan/ton, paningkatan 2,00% tina période anu sami minggu kamari, sareng paningkatan harga 7,57% tina période anu sami bulan kamari, dibandingkeun sareng harga dina awal taun.Paningkatan 39,82%, paningkatan 50,12% dibandingkeun période anu sami taun ka tukang.Kanaékan harga ieu masih utamana kapangaruhan ku épék positif ongkos jeung suplai.

Tina segi biaya: harga sakabéh bahan baku hulu pikeun éléktroda grafit masih némbongkeun hiji trend luhur.Dina awal Nopémber, harga coke minyak bumi walirang rendah naék ku 300-600 yuan / ton, nyababkeun harga coke calcined walirang rendah naék sakaligus ku 300-700 yuan / ton, sareng harga coke jarum naék ku 300 -500 yuan/ton;sanajan harga pitch batubara diperkirakeun turun Diperkirakeun, tapi hargana masih tinggi, biaya sakabéh pasar éléktroda grafit geus ngaronjat sacara signifikan.

Dina hal suplai: Ayeuna, suplai sakabéh pasar éléktroda grafit ketat, utamana éléktroda grafit leutik jeung sedeng-kakuatan ultra-tinggi.Sababaraha pausahaan éléktroda grafit nyebutkeun yén suplai pausahaan ketat tur suplai dina tekanan tangtu.Alesan utama nyaéta:

1. Mainstream pausahaan grafit éléktroda utamana ngahasilkeun ultra-tinggi-kakuatan badag-ukuran éléktroda grafit.éléktroda grafit leutik tur sedeng-ukuran dihasilkeun dina rélatif sababaraha pasar, sarta suplai ketat.
2. Kawijakan pangwatesan kakuatan tina sagala rupa propinsi masih dilaksanakeun, sarta pangwatesan kakuatan di sawatara wewengkon geus kalem handap, tapi mimiti sakabéh pasar éléktroda grafit masih diwatesan.Salaku tambahan, sababaraha daérah nampi bewara larangan produksi perlindungan lingkungan usum tiris, sareng dina pangaruh Olimpiade Usum tiis, watesna Ruang lingkup produksi parantos dilegaan, sareng kaluaran éléktroda grafit diperkirakeun terus turun.
3. Sajaba ti éta, sumberdaya prosés graphitization aya dina suplai pondok dina pangaruh kakuatan kawates jeung produksi, nu di hiji sisi ngabalukarkeun siklus produksi berkepanjangan éléktroda grafit.Di sisi anu sanésna, kanaékan biaya pamrosésan grafitisasi nyababkeun kanaékan biaya sababaraha perusahaan éléktroda grafit non-skala pinuh.

Sisi paménta: Ayeuna, paménta sakabéh pikeun pasar éléktroda grafit utamana stabil.Dina pangaruh produksi tegangan kawates, kakurangan sakabéh éléktroda grafit pabrik baja hilir mangaruhan méntalitas pabrik baja pikeun meuli éléktroda grafit.Tapi, pasar éléktroda grafit disayogikeun ketat sareng harga naék.Stimulus, pabrik baja boga paménta replenishment tangtu.

Ékspor: Hal ieu dipikaharti yén kinerja ayeuna pasar ékspor grafit éléktroda Cina geus ningkat dibandingkeun jeung période saméméhna, sarta sababaraha pausahaan grafit éléktroda geus ngalaporkeun paningkatan dina pesenan ékspor.Nanging, anti-dumping Uni Eurasia sareng Uni Éropa masih gaduh tekanan anu tangtu dina ékspor éléktroda grafit Cina, sareng kinerja pasar ékspor sacara umum nyaéta faktor positip sareng négatip aya hubunganana.

Pasar ayeuna positif:

1. Dina kuartal kaopat, sababaraha pesenan ékspor anu ulang ditandatanganan, jeung pausahaan luar negeri diperlukeun pikeun stock nepi di usum tiis.
2. Laju angkutan laut ékspor geus turun, tegangan kapal ékspor jeung peti port geus ngagampangkeun, sarta siklus ékspor éléktroda grafit geus ngurangan.
3. Kaputusan anti-dumping final Uni Eurasia bakal sacara resmi dilaksanakeun dina 1 Januari 2022. Pausahaan luar negeri di Uni Eurasia, sapertos Rusia, bakal nyiapkeun saloba mungkin sateuacanna.

Kaputusan ahir:

1. Dina pangaruh tugas anti dumping, harga ékspor éléktroda grafit geus ngaronjat, sarta sababaraha pausahaan ékspor éléktroda grafit leutik tur sedeng-ukuran bisa giliran jualan domestik atawa ékspor ka nagara séjén.
2. Numutkeun sababaraha pausahaan grafit éléktroda mainstream, sanajan ékspor éléktroda grafit boga tugas anti dumping, harga éléktroda grafit Cina masih boga kaunggulan tangtu di pasar ékspor, sarta kapasitas produksi éléktroda grafit Cina urang akun pikeun 65% tina kapasitas produksi éléktroda grafit global. .Ieu muterkeun hiji peran penting.Nalika paménta internasional pikeun éléktroda grafit stabil, masih aya paménta pikeun éléktroda grafit Cina.Kasimpulanana, diperkirakeun yén ékspor éléktroda grafit Cina tiasa rada turun, sareng moal aya turunna anu signifikan.

outlook pasar:

Dina pangaruh kakuatan kawates jeung produksi, kaayaan ayeuna suplai pasar éléktroda grafit ketat tur ngayakeun hilir utamana nungtut dina jangka pondok.Teu gampang pikeun ngarobah.Dina tekenan ongkos, pausahaan éléktroda grafit boga hoream tangtu ngajual.Lamun harga bahan baku terus naek, eta diperkirakeun ngajalankeun harga pasar éléktroda grafit terus naek steadily, sarta kanaékan diperkirakeun jadi ngeunaan 1.000 yuan / ton.


waktos pos: Nov-09-2021