We help the world growing since 2012

Analisis pasar grafit éléktroda Cina jeung ramalan outlook pasar.

Analisis pasar éléktroda grafit

Harga: Dina ahir Juli 2021, pasar éléktroda grafit geus asup ka saluran handap, sarta harga éléktroda grafit geus laun turun, kalawan total panurunan ngeunaan 8,97%.Utamana alatan kanaékan suplai sakabéh pasar éléktroda grafit, bubuka kawijakan suppressing produksi baja atah, sarta superposition ukuran curtailment kakuatan-suhu luhur di sagala rupa tempat, operasi sakabéh pabrik baja hilir. tina éléktroda grafit umumna dijalankeun, sarta minat pikeun meuli éléktroda grafit geus ngaruksak.Salaku tambahan, sababaraha perusahaan éléktroda grafit leutik sareng sedeng sareng perusahaan éléktroda grafit individu kalayan produksi awal aktif sareng inventaris perusahaan ageung parantos ngirangan harga pikeun ningkatkeun kiriman, nyababkeun turunna harga pasar éléktroda grafit.Nepi ka 23 Agustus 2021, harga éléktroda grafit ultra-tinggi Cina 300-700mm antara 17,500 sareng 30,000 yuan / ton, sareng masih aya sababaraha pesenan anu hargana langkung handap tina harga pasar.

Dina watesan ongkos jeung kauntungan: Tina sudut pandang biaya, harga coke minyak bumi-walirang rendah, bahan baku hulu éléktroda grafit, ngajaga trend luhur.Dibandingkeun jeung harga low dina satengah munggaran taun, harga geus ngaronjat ku 850-1200 yuan / ton, paningkatan ngeunaan 37%, sarta 29 dibandingkeun jeung awal 2021. Harga jarum coke éta stabil dina hiji. tingkat luhur, sarta harga ngaronjat ku ngeunaan 54% dibandingkeun jeung awal taun;harga pitch tar batubara fluctuated rada di tingkat luhur, sarta harga grafit éléktroda bahan baku hulu éta dina tingkat luhur.
Salaku tambahan, biaya ngolah éléktroda grafit sareng grafitisasi ogé parantos ningkat.Hal ieu dipikaharti yén wates kakuatan di Inner Mongolia geus strengthened anyar, sarta kawijakan pangwatesan kakuatan sarta harga graphitization bahan anoda geus ngaronjat, sarta harga graphitization éléktroda grafit bisa terus naek.Ieu bisa ditempo yén biaya éléktroda grafit relatif tinggi.

Dina hal kauntungan, harga éléktroda grafit parantos ningkat sakitar 31% dibandingkeun sareng harga awal 2021, anu langkung alit tibatan kanaékan harga bahan baku.Tekanan dina biaya produksi éléktroda grafit luhur, sareng harga éléktroda grafit superimposed parantos turun, sareng kauntungan umum pasar éléktroda grafit parantos diperes.Leuwih ti éta, éta dipikaharti yén sababaraha pausahaan grafit éléktroda leutik tur sedeng-ukuran atawa pausahaan kalawan inventory badag éléktroda grafit ngajamin kiriman, sarta harga urus sababaraha pesenan geus deukeut garis ongkos, sarta kauntungan sakabéh pasar éléktroda grafit. teu cukup.

Dina hal produksi: Dina mangsa nu bakal datang, pausahaan grafit éléktroda mainstream geus dasarna ngajaga status produksi normal maranéhanana.Sababaraha perusahaan éléktroda grafit parantos kapangaruhan ku paménta terminal umum sareng biaya tinggi dina waktos anu caket, sareng minat produksina parantos turun.Dilaporkeun yén sababaraha perusahaan éléktroda grafit gaduh rencana pikeun ngirangan produksi dina satengah kadua taun, sareng diperkirakeun yén aya réduksi dina sisi suplai pasar éléktroda grafit.

Dina watesan kiriman: Pasar éléktroda grafit geus umum shipped anyar.Numutkeun sababaraha perusahaan éléktroda grafit, kiriman perusahaan parantos ngalambatkeun saprak akhir Juli.Di hiji sisi, alatan tungtunan kawijakan pikeun ngurangan produksi baja atah dina satengah kadua 2021 jeung larangan dina ukuran curtailment kakuatan panyalindungan lingkungan, larangan converter steelmaking leuwih atra, sarta meuli éléktroda grafit kakuatan ultra-tinggi. utamana kakuatan ultra-tinggi jeung spésifikasi leutik, ku pabrik baja geus kalem;di sisi anu sanésna;, Sababaraha pabrik baja hilir éléktroda grafit gaduh inventory of éléktroda grafit salila kira dua bulan, sarta pabrik baja samentara meakeun inventory.Pasar éléktroda grafit gaduh sentimen antosan-na-tingali anu jelas, kalayan sababaraha transaksi pasar sareng kiriman rata-rata perusahaan.

Dina watesan baja tungku listrik, dipangaruhan ku faktor kayaning usum low tina pasar baja, narrowing tina celah besi tua, jeung kauntungan kawates baja tungku listrik, minat pikeun produksi tutuwuhan baja tungku listrik relatif biasa, jeung tutuwuhan baja ngan perlu meuli utamana.

Analisis ékspor éléktroda grafit

Numutkeun statistik adat istiadat, volume ékspor éléktroda grafit Cina dina Juli 2021 nyaéta 32.900 ton, panurunan bulan-on-bulan 8.76% sareng paningkatan sataun-on-taun 62.76%;Total ékspor éléktroda grafit Cina ti Januari nepi ka Juli 2021 nyaéta 247,600 Ton, paningkatan 36,68% sataun-on-taun.Nagara ékspor utama éléktroda grafit Cina dina Juli 2021: Rusia, Italia, sareng Turki.
Numutkeun eupan balik ti pausahaan éléktroda grafit, ékspor éléktroda grafit geus diblokir alatan wabah panganyarna.Anyar-anyar ieu, laju angkutan kapal ékspor parantos ningkat ku sababaraha kali, sareng kapal ékspor sesah mendakan.Aya kakurangan peti palabuan.Ékspor éléktroda grafit ka palabuhan sareng pangiriman barang saatos dugi ka nagara tujuan dihalang.Sababaraha perusahaan éléktroda grafit nganggap biaya ékspor bakal dijual di nagara tatangga atanapi ka penjualan domestik.Sababaraha perusahaan éléktroda grafit anu ngékspor ku karéta api nyatakeun yén aranjeunna kirang kapangaruhan sareng éksporna normal.

outlook pasar

Dina jangka pondok, pasar éléktroda grafit aya dina kaayaan dimana pasokanna ngaleuwihan paménta, sareng dibatesan ku larangan kakuatan sareng tekanan produksi.Dina jangka pondok, paménta pikeun éléktroda grafit sigana moal rebound sacara signifikan.Perusahaan éléktroda masih gaduh kahayang pikeun nyaimbangkeun harga.Sacara umum, diperkirakeun yén éléktroda grafit bakal ngajaga operasi anu stabil sareng lemah.Salaku pabrik baja hilir jeung pausahaan éléktroda grafit geus béak inventories maranéhanana, gandeng jeung ekspektasi saham na declines dina sisi suplai pasar éléktroda grafit, harga éléktroda grafit bakal rebound gancang.


waktos pos: Aug-26-2021